Sevgili Öğrenciler, Değerli Veli ve Öğretmenlerimiz,

Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları olarak misyonumuz, evrensel bakış açısı ve yarattığı güvenli öğrenme ortamıyla sağlıklı, mutlu, üretken, ilkeli bir yaşam süren, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bireyler yetiştirmektir.

4 yaşından itibaren anaokulu yerleşkemizde eğitim hayatına atılan öğrencilerimiz, yuva ve anasınıfında çift dilli eğitim programımız çerçevesinde İngilizce becerilerinin temellerini atar. Okula ve öğrenmeye olan sevginin başlangıç noktası olan anaokulumuzda öğrencilerimiz mutlu okul, mutlu çocuk felsefesiyle ilkokula hazırlanır.

Beylerbeyi yerleşkemizde bulunan ilkokulumuz boyunca öğrencilerimiz, akademik yaşamın yanı sıra spor, sanat, müzik ve teknoloji alanlarını tanıma, bu doğrultuda ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı bulurlar. Dünyaya ve çevrelerine saygılı, araştıran, sorgulayan bireyler olarak ortaokul yıllarına adım atarlar.

Ortaokul öğrencilerimiz kalıcı öğrenmenin ve nitelikli akademik yaklaşımın benimsendiği yaşantımızda akademik derinliklerini arttırır. Öğrencilerimiz anadilini ve İngilizceyi etkin bir şekilde kullanabilen, ortaokuldan itibaren ikinci bir yabancı dili öğrenen, en az bir enstrümanı en iyi şekilde çalabilen, kuvvetli akademik temeller üzerinde sportif, sanatsal, sosyal ve duygusal gelişimini de sürdüren, uluslararası bakış açısına sahip bireyler olarak liseye hazırlanır.

Dünyaya ve insanlara saygılı, farklılıklara değer veren, sorumluluk sahibi ve azimli, öğrenmeye meraklı bir donanımla yetiştirdiğimiz gençlerimiz, merkezi sınavlarda yüksek performans göstererek çeşitli liselere devam edebildikleri gibi belli bir not ortalaması ve davranış profiliyle, Sağlık ve Eğitim Vakfımızın köklü mirasını devam ettirerek 2014 yılında açtığı SEV Amerikan Kolejine (SAC) direkt devam edebilmektedir.

Lisemizde çok yönlü özelliklerini keşfederek üniversite hayatına hazırlanan öğrencilerimiz, Türkiye’nin en iyi üniversitelerine ve yurtdışındaki prestijli üniversitelere burslu olarak yerleşir ve dünyanın neresinde olursa olsun kendilerini ifade edebilen, adaptasyon yetenekleri kuvvetli ve alanında başarılı SEV mezunları arasına katılır.

Okulların uluslararası çapta standardizasyonunu sağlayan ve bizim de dünyadaki prestijli okullar arasında yer aldığımızı belgeleyen CIS (Council of International Schools) akreditasyonumuz sayesinde okulumuzda dünya vatandaşı bireyler yetişir.

Sağlık ve Eğitim Vakfımızın 150 yılı aşkın köklü eğitim geleneğine dayanarak, akademik mükemmeliyet anlayışıyla, yüce Atatürk’ün yarattığı modern Türkiye’ye ve dünyaya katma değer yaratan nesiller yetiştirmekten gurur duyuyoruz.

Saliha ASLAN

Üsküdar SEV Okul Direktörü