Değerli Veliler ve Öğrenciler,

Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, ülkemiz ve dünyaya değer katan bilim insanları, iş insanları, milli sporcuları, siyasetçileri, sanatçıları ve daha nice değerli yurttaşımızı yetiştiren köklü liselerimizden gelen birikim ve tecrübe ile kurulmuştur. Geçmişleri 1800’lü yıllara dayanan Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji ve Tarsus Amerikan Koleji mezunları ve eğitimcileri, 1923’te Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin aydın topluluğunun oluşmasına büyük katkılar sunmuşlardır.

Sağlık ve eğitim kurumlarımızın bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) 1968 yılında kurulmuştur. Vakfımız, SEV eğitim geleneğinin temsilcileri olan mezunlardan oluşan Mütevelli Heyetimiz ve Yönetim Kurulumuz tarafından yönetilmektedir.

Üsküdar SEV Ortaokulu, kurulduğu 1997 yılından bu yana Sağlık ve Eğitim Vakfı okullarının misyonu doğrultusunda eğitim vermektedir. Hedefimiz; Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, vatanına ve kültürüne bağlı, pozitif bilimin ışığı ile sorgulayan, özgüvenli, inisiyatif alabilen, farklı kültürleri iyi tanıyan, Türkçe ve İngilizceyi doğru kullanan bireyler yetiştirmektir.

8.sınıf sonunda üstün akademik birikim ve değerlerle mezun ettiğimiz her Üsküdar SEV’li, lise ve üniversite yıllarında başarılarıyla hem ailelerini hem öğretmenleri olan bizleri gururlandırmaktadırlar.

İlk mezunlarımızdan bu yana tüm SEV’liler birbirlerine sevgi, saygı ve kardeşlik bağıyla bağlıdırlar. Büyük camiamızın her bir ferdi bu bilinç içinde ve kazanmış oldukları SEV değerleriyle kendi yaşamları ve başkalarının yaşamlarına değer katarlar.

Üsküdar SEV’liler olarak, kuruluşumuzun 20. yılını kutladığımız bu eğitim ve öğretim yılı ve sonrasında geçmişte de olduğu gibi geleceğimizi şekillendiren gençlerimizi yetiştirmeye devam edeceğiz.

Saygılarımla,

Emrah Bozkurt