“Dil, yapılması için herkesin bir taş koyduğu bir şehirdir.”

R. W. Emerson (ABD'li şair)

Yeryüzünde binyıllar boyunca kültürel ve ticari ilişki içindeki toplumlar metalarla birlikte dillerini ve düşüncelerini de takas ettiler. Böylece insanlık büyük ve çok değerli bir bilgi hazinesine sahip oldu. Bugün birbirimizi daha kolay anladığımız bir çağda yaşıyoruz, bu zengin kaynaktan yararlanabilmek için daha donanımlıyız. İngilizce gibi dünyanın anadili sayılacak bir dilin yaygınlaşması da doğal bir sonuç belki.

Üsküdar SEV Ortaokulu'nda İngilizce yabancı değil, ortak dil anlayışıyla ele alınır. Öğrencilerimizin eğitim ve yaşamlarının devamında İngilizce'yi ana dilleri kadar iyi kullanmalarını hedefleriz.

HEDEFLER

Üsküdar  SEV Ortaokulu İngilizce Bölümü’nün hedefi,  toplamda dokuz yıl süren  anaokulu ve ilköğretim süresince Milli Eğitim Bakanlığı’nın yöntem ve politikaları doğrultusunda akademik ve sosyal amaçlı kullanımlara yönelik İngilizce’yi doğru ve akıcı şekilde kullanmalarına olanak sağlamaktır.

Bu hedef doğrultusunda geliştirilen programımızda  sistematik bir yöntem izlenerek İngilizce’de mükemmelleşme hedeflenmektedir. Bu amaçla  edebi metinler ve İngilizce’nin yoğun olarak kullanıldığı ortamlar  aracılığı  ile  öğrencilere gerek pratiğini geliştirme gerekse çeşitli  metodlarla  öğrenmeyi sağlama imkanı sunulmaktadır.

Derslerimiz, öğrencilerin interaktif olarak derse dahil olması ile eğitimleri sırasında öğrenmeyi olumlu bir davranış haline dönüştürmeyi başarmaktır. Öğrenciler, yaratıcılık ile hayal güçlerini kullanarak  farklı bakış açılarıyla konuyu  ele alır ve arkadaşları ile işbirliği içinde  görevlerini yerine getirmeye cesaretlendirilirler. Ayrıca, öğrencilerin temel  MS Office  ile bilgi teknolojilerini kullanmada yetkin olmaları sağlanmaktadır.

ISTA
ISTA (International Schools’ Theatre Assosiation) (Uluslararası Okullar Tiyatro Birliği), değişik ülkelerde bulunan tüm Uluslararası Amerikan okullarının tiyatro birliğidir.
ISTA her yıl farklı ülkelerde, farklı zamanlarda, değişik yaş grupları için; ilköğretim, ortaokul, lise seviyelerinde, uluslarası okullarda festivaller düzenleyerek  gerek öğrencilerin, gerek ise öğretmenlerin uluslararası tiyatro eğitimi konusunda en iyi  deneyimleri kazanmalarını sağlar.  Bunun yanı sıra internet üzerinden de kaynak ve destek sağlamaya devam eder.    http://www.ista.co.uk/ adresinden ISTA’nın websitesine ulaşılabilir.

Kış Festivali

Üsküdar SEV’de her yıl kış festivali düzenlenir. Bu organizasyon, kış aylarının sembolü olan kar ve buzu karşılama kutlamasıdır. Her yıl 5,6 ve 7. sınıf öğrencileri haiku, cinquain, diamante ve lirik gibi şiir formları kullanarak kış mevsimiyle ilgili şiirler yazar, şiirlerini dekore eder ve sergilerler. En başarılı şiirler öğretmenler tarafından aday gösterilir ve tüm İngilizce bölümü tarafından değerlendirilir. Ödüle layık görülen öğrenciler Kış Festivali töreninde ödüllendirilir ve genç şairlerimiz şiirlerini sahnede okurlar.

Kış Festivali töreninde, aynı zamanda 5 ve 6. sınıfların “spelling bee” finalleri yapılır. Her yıl kasım ayında, tüm sınıflara uzun kelime listeleri verilir ve bu kelimeleri özenle çalışmaları istenir. Ardından, her sınıf için “spelling bee” yarışması düzenlenir. Sınıf birincileri Kış Festivali kapsamında düzenlenen “spelling bee” finallerinde yarışır.  Sınıf arkadaşları, sahnede sınıflarını temsil eden arkadaşlarını heyecanla destekler.

Kış Festivali’ni zirve noktasına çıkaran aktivite Marvin Scott yönetimindeki zil korosu performansıdır. Her yıl, klasikleşmiş kış şarkıları bu yetenekli koronun ellerinde hayat bulur.

Cadılar Bayramı Dans Partisi

Her ekim ayında hayaletler, cinler ve cadılar okulun yıllık Cadılar Bayramı Dans Partisi için Üsküdar SEV Kampüsü’ne iner. Derslerde öğretmenler korku hikayeleri anlatır, resim derslerinde ürkütücü süslemeler yapılır ve tüm öğrencilere online bir anket yapılarak en sevdikleri pop şarkıları araştırılır. Son olarak, belirlenen saatte öğrenciler ürkütücü kostümlerini giyerek okulun spor salonunda buluşur. Okulumuzun DJ’i en popüler şarkıları çalar ve herkes seçilmiş olan bu pop şarkıları eşliğinde dans eder. Aralarda, öğrenciler pizza yer, çeşitli oyunlar oynar ve yüzlerini boyatır; eğer cesaretleri varsa fallarına baktırır. Parti bitiminde herkes çok yorgun bir halde, bir sonraki yılın Cadılar Bayramı Dans Partisi’ni heyecanla beklemeye başlar.

Ödüllü Yazar Ziyareti

Ödüllü İngiliz çocuk yazarı Tanya Landman 8 Nisan Çarşamba günü Üsküdar SEV 7.sınıf öğrencileri ile yaratıcılık üzerine paylaşımlarda bulundu. Devon İngiltere’de yaşayan yazar, öğrencilerimizle yazı sevgisi ve hayal gücünün kullanımının önemi hakkında konuştu. En iyi bilinen bazı kitapları ( I am Apache, The Goldsmith’s Daughter, ve Mary’s Penny) için nereden ilham aldığını paylaştı. Aynı zamanda öğrencilerimizin fikir güçlerini nasıl kullanabileceklerini ve karakterlere nasıl hayat verilebileceklerini anlattı. Öğrencilerimizin ve personelimiz Bayan Landman’ın edebiyat ve anekdotlarından esinlenip, kendisini daha fazla kitabını okumak için sabırsızlanmaktadır.

Üsküdar SEV Çan Korosu

Okulumuzun çan korosu, seçmeli ingilizce dersi programinin içinde yer alan bir aktivitedir. Üç yıldır uygulanmasına karşın hala “ çan korosu nedir?” Soruları ile karşılaşabiliyoruz. Ülkemizde  az bilinen bu müzik çalışmasında öğrencilerin ellerindeki herbir çan, piyanonun bir notasına denk gelmektedir. Çalışmada  her öğrenciye 2’şer çan verilmektedir. Grup halinde öğrenciler kendilerine verilen bölümü çaldıklarında ise  koronun yarattığı bütünlük,  dinleyicilere güzel bir müzik ziyafeti sunmaktadir. O yüzdendir ki bizce SEV çan korosu coşturur!