Okulumuzda uyguladığımız Beden Eğitimi ve Spor Programı; öğrencilerimizin çağdaş yaşamın vazgeçilmez parçası sporu yaşam tarzı olarak benimsemelerini, uygularken zevk almalarını, sosyal olgunluklarını geliştirmeyi ve psikomotor becerilerini yaş gruplarına göre etkinleştirip onları bir üst eğitim kurumuna hazırlamayı hedefler. Bu doğrultuda beden eğitimi bölümümüzün amaçları;

*Öğrencilerimize sporu sevdirmek ve yaşam boyu spor yapma alışkanlığı kazandırmak

*Yetenekli oldukları branş yada branşları tespit edip ilgi alanlarına göre yönlendirmek

*Bedensel gelişimlerine katkı sağlamak;  sportif becerilerinin geliştirmek, kuvvet, dayanıklılık, esneklik, çabukluk, denge gibi bedensen özelliklerini geliştirmek, doğru duruş alışkanlığı kazandırmak

*Zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak; öz güven, yardımlaşma, liderlik, çabuk ve doğru karar verebilme gibi davranışsal özelliklerini geliştirmek.

Beden eğitimi derslerinde öğrenciler seviyelerine göre;

• Jimnastik

• Atletizm

• Basketbol

• Voleybol

• Futbol

• Tenis

• Badminton

• Masa tenisi branşlarında teorik ve pratik eğitim alırlar.

Ayrıca;

• Atatürk ve Spor

• Bayramlarımız

• Sağlıklı Yaşam ve Beslenme

• İlk Yardım

• Eğitsel Oyunlar

konularında dersler işlenir.

Öğrenciler, yetenek ve ilgi alanlarına göre beden eğitimi derslerinde kazanmış oldukları becerileri geliştirmeleri için teşvik edilir.

OKUL TAKIMLARIMIZ

VOLEYBOL (Küçük Kızlar Takımı ve Yıldız Kızlar Takımı). Okul sonrası hafta 2 gün 2 saat antreman yapmaktadır.

BASKETBOL (Küçük Erkekler Takımı ve Yıldız Erkekler Takımı). Okul sonrası hafta 2 gün 2 saat antreman yapmaktadır.

YÜZME ( Küçük Kızlar Takımı, Küçük Erkekler Takımı, Yıldız Kızlar Takımı ve Yıldız Erkekler Takımı)

KAYAK & SNOWBOARD (Küçük Kızlar Takımı, Küçük Erkekler Takımı, Yıldız Kızlar Takımı ve Yıldız Erkekler Takımı).Okul sonrası hafta 2 gün 2 saat antremanyapmaktadır.

MASA TENİSİ ( Küçük Kızlar Takımı, Küçük Erkekler Takımı, Yıldız Kızlar Takımı ve Yıldız Erkekler Takımı)Okul sonrası hafta 1 gün 1 saat antremanyapmaktadır.

BADMİNTON ( Küçük Kızlar Takımı, Küçük Erkekler Takımı, Yıldız Kızlar Takımı ve Yıldız Erkekler Takımı). Okul sonrası hafta 2 gün 2 saat antremanyapmaktadır.

FUTSAL ( Küçük Erkekler Takımı, Yıldız Kızlar Takımı, Yıldız Erkekler Takımı). Okul sonrası hafta 2 gün 2 saat antremanyapmaktadır.

ESKRİM ( Yıldız Erkekler Takımı)

JİMNASTİK ( Küçük Kızlar Takımı)

TENİS ( Küçük Kızlar Takımı, Küçük Erkekler Takımı, Yıldız Kızlar Takımı ve Yıldız Erkekler Takımı)

KARATE ( Bir öğrencimiz Karate branşında okulumuz adına MEB yarışlarına katılmaktadır)

OKUL KULÜP ÇALIŞMALARI KAPSAMINDAKİ SPOR KULÜPLERİMİZ

ESKRİM

FUTBOL

MASA TENİSİ

BASKETBOL

JİMNASTİK

OKUL TAKIMLARININ KATILDIKLARI TURNUVA VE YARIŞMALAR

VOLEYBOL KÜÇÜK KIZLAR ( MEB Kaymakamlık Kupası)

VOLEYBOL YILDIZ KIZLAR ( MEB Kaymakamlık Kupası, Stickler Cup Tarsus)

BASKETBOL KÜÇÜK ERKEKLER ( MEB Kaymakamlık Kupası, Junior NBA)

BASKETBOL YILDIZ ERKEKLER ( MEB İstanbul İl Birinciliği, MEB Kaymakamlık Kupası, Stickler Cup Tarsus)

YÜZME KIZ-ERKEK KÜÇÜKLER ( MEB İstanbul İl Birinciliği, MEB Gurup Yarışları, MEB Türkiye Şampiyonası, MEB Kaymakamlık Kupası

MASA TENİSİ KIZ-ERKEK KÜÇÜKLER ( MEB Kaymakamlık Kupası)

MASA TENİSİ KIZ-ERKEK YILDIZLAR ( MEB Kaymakamlık Kupası)

ESKRİM YILDIZ ERKEKLER ( MEB İstanbul İl birinciliği, MEB Türkiye Şampiyonası)

BADMİNTON KIZ-ERKEK KÜÇÜKLER ( MEB Kaymakamlık Kupası)

BADMİNTON KIZ-ERKEK YILDIZLAR ( MEB Kaymakamlık Kupası)

TENİS KIZ-ERKEK KÜÇÜK TAKIM ( MEB İstanbul İl Birinciliği)

TENİS KIZ-ERKEK YILDIZ TAKIM ( MEB İstanbul İl Birinciliği)

KAYAK & SNOWBOARD KIZ-ERKEK KÜÇÜK TAKIM ( MEB İstanbul İl Birinciliği, MEB Türkiye Şampiyonası

KAYAK & SNOWBOARD KIZ-ERKEK YILDIZ TAKIM ( MEB İstanbul İl Birinciliği, MEB Türkiye Şampiyonası)

JİMNASTİK KÜÇÜK KIZLAR ( MEB İstanbul İl Birinciliği, MEB Türkiye Şampiyonası)

FUTSAL KÜÇÜK ERKEKLER ( MEB Kaymakamlık Kupası)

FUTSAL KIZ- ERKEK YILDIZ TAKIMLAR ( MEB Kaymakamlık Kupası)

KARATE ( Bir öğrencimiz MEB İstanbul İl Birinciliği)

Spor takımlarımızla ilgili başarı haberlerine ulaşmak için Haber Merkezi’ni ziyaret ediniz.