“Baba, sen hiç disket gördün mü?..”

Bilgisayar üreticileri 30-40 yıl önce her evde bir bilgisayar hayal ederken bugünü öngöremedikleri açık. Her evde birkaç bilgisayar, her elde internet erişimi olan bir telefon ya da tablet.. teknoloji ile kuşatılmış durumdayız.

Bilişim teknolojileri bilgiye ulaşmak ve paylaşmak için vazgeçilmez araçlar. Eğitimin her aşamasında teknolojiden yararlanıyor, çocuklarımıza onu en etkili şekilde kullanmayı öğretiyoruz; ancak bilgiyi üretmek için hâlâ doğa ve insanla yani bilginin gerçek kaynağı ile temas halinde olmaları gerektiğini bilmeliler. Teknolojiyi kullanma iradesi bizde olduğu sürece özgür ve güçlü olacağız.

HEDEFLER

Bilgisayar bölümü olarak hedefimiz,  öğrencilerimizi uzman bilgisayar kullanıcısı olarak yetiştirmek, öğrendikleri teknoloji alanları arasında koordinasyonu sağlamak ve kendi yaşantılarına entegre edebilme becerilerini geliştirmektir.

PROGRAM

Ünitelerle işlenen programımızda Grafik ve Çizim, Masaüstü Yayıncılık, Kelime-işlem, Hesap Tablosu, Veri Tabanı, Multimedya ve Telekominikasyon teknoloji alanları kullanılmaktadır.

Ünitelerimiz teknoloji alanlarıyla birlikte kendi yaş seviyelerine göre akademik konular içermektedir. Akademik konular  Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilimler veya Fen  olabilir. Bu sayede öğrencilerimizin kendi yaşantıları içinde teknolojiyi kullanabilmeleri hedeflenmiştir.

MAKER ÇALIŞMALARI

Maker Hareketi (Maker Movement), dünyada hızla yayılan bir akımdır. Bu akımla birlikte, küçük yaş gruplarından itibaren öğrencilerde "kendin yap" anlayışı gelişmekte ve okullarda teknoloji ile birleştirilerek öğrencilerin çok yönlü geliştirilmesi hedeflenmektedir. Okulumuzda 3. ve 4.sınıf öğrencilerine yönelik olarak müfredatımıza dahil ettiğimiz maker çalışmaları ile değişen çağa uyum sağlayan, problem çözme becerileri gelişmiş ve çok boyutlu düşünme becerileri kazanmış öğrencilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.