“İnsanın bedeni ruhunun resmidir…”

Ludwig Wittgenstein (Avusturyalı filozof)

Beden Eğitimi derslerimizin genel amacı  öğrencilerimizin fiziksel, bilişsel, duygusal ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmaktır.  Hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları egzersiz alışkanlıklarını kazanmaları, oyun ve grup çalışmalarına katılmaları, etkinlikler sürecinde gelişimlerinin farkında olmaları beklenmektedir.

1.ve 2.sınıflarda öğrencilerimizin yer değiştirme, dengeleme ve nesneleri kontrol eden hareketleri yapma becerilerini geliştirmek için jimnastik ve atletizm branşları seçilir.

3. ve 4. sınıflarda öğrencilerimizin yeteneklerini ve psikomotor becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Öğrencilerimize düzgün duruş, yürüyüş, temel jimnastik bilgileri, koşular, sıçramalar, asılmalar, atlamaların yanı sıra voleybol, basketbol, hentbol, futbol ve tenis branşlarında temel oyun bilgileri verilir ve egzersizlerle öğrencilerimizin yetenekleri gözlemlenir. Dayanıklılık, kas kuvveti, esneklik, çabukluk ve sürat becerilerini arttıran çalışmalar yaptırılmaktadır.

Derslerde uygulanan  oyunlarla; takım olma, liderlik, kazanma, kaybetme, sorumluluk, zamanı iyi kullanma, farklılıklara saygı duyma, katılım, paylaşmayı  öğrenmeyle ilgili temeller atılır.

Okul Takımlarımız

Basketbol Minikler Takımı

Basketbol takımlarımız 2. Sınıftan itibaren hazırlık takımı olup okul sonrası haftada bir gün 1 saat antrenman yapmaktadır.3.-4. Sınıflardan oluşan minikler basketbol takımımızda okul sonrası haftada bir gün 1 saat antrenman yapmaktadır.

3 ve 4. Sınıflardan oluşan minikler basketbol takımımız sene içerisinde Üsküdar İlçesinin organize ettiği ilçe turnuvasına ve MEB in düzenlediği İl müsabakalarına katılmaktadır.

Masa Tenisi Minikler Takımı

Masa tenisi minikler takımımızı 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır. Sporcularımız okul sonrası haftada bir gün bir saat antrenman yapmaktadır. Masa tenisi takımımız Üsküdar İlçesinin organize ettiği turnuvaya katılmaktadır.

Kayak Alp Disiplini Takımı

Kayak Alp Disiplini takımımız sömestre tatili, ocak ve şubat aylarında hafta sonları düzenlenen kamplarla yarışmalara hazırlanıp İstanbul’da yapılan kara antrenmanlarıyla desteklenmektedir. MEB ‘in düzenlemiş olduğu il ve Türkiye şampiyonalarında yarışlara katılmaktadır.

Voleybol Minik Kızlar Takımı

Voleybol takımlarımız 3. ve 4. Sınıflardan oluşan bir grupla okul sonrası haftada bir gün 75 dakika antrenman yapmaktadır. Buna ek olarak 2. Sınıf öğrencilerimizden seçili bir hazırlık takımızda okul sonrası bir gün bir saat antrenman yapar.

MEB’in düzenlemiş olduğu il müsabakalarına katılmaktayız.

Yüzme Takımı

Okulumuzda okuyan ve okul dışında özel olarak yüzme branşında müsabakalara katılan sporcularımızı dereceleri doğrultusunda Üsküdar ilçesinin ve MEB’in organize ettiği yarışmalara katılmalarını sağlıyoruz.

Cimnastik Takımı

Okulumuzda okuyan ve okul dışında özel olarak cimnastik branşında müsabakalara katılan sporcularımızı artistik ve ritmik cimnastik branşlarında MEB’in organize ettiği yarışmalara katılmalarını sağlıyoruz.

Futbol Takımı

Futbol takımımız 3.-4. Sınıflardan oluşan bir grupla okul sonrası haftada bir gün 75 dakika antrenman yapmaktadır. Buna ek olarak kulüp saatinde öğrencilerimiz gözlemlenmektedir.

Spor Kulüplerimiz

Her hafta salı günleri kulüp saatleri adı altında 1-2. sınıflarda iki ders saati ve 3-4. sınıflarda bir ders saati olarak çalışma yapılmaktadır.

Eskrim Kulübü

Basketbol Kulübü

Futbol Kulübü

Cimnastik Kulübü

Doğa Sporları Kulübü

Modern Dans Kulübü

Spor takımlarımızla ilgili başarı haberlerine ulaşmak için Haber Merkezi’ni ziyaret ediniz.