Beden Eğitimi derslerimizde öğrencilerimizin fiziksel, bilişsel, duygusal ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedefleriz ve hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları egzersiz alışkanlıklarını kazandırmaya çalışırız.

Öğrencilerimiz uygulanan oyun ve grup çalışmalarına katılır ve etkinlik sürecinde fiziksel gelişimleriyle ilgili farkındalık geliştirirler.

1.ve 2.sınıflarda beden eğitimi programımız jimnastik ve atletizm branşları ağırlıklı olacak şekilde oluşturulmuştur ve etkinlikler yer değiştirme, dengeleme ve nesneleri kontrol eden hareketleri yapma becerisini geliştirmek için seçilir.

3. ve 4. Sınıflarda öğrencilerimizin yeteneklerini ve psikomotor becerilerini geliştirmeyi hedefleriz.

Öğrencilere düzgün duruş, yürüyüş, temel jimnastik bilgileri, koşular, sıçramalar, asılmalar,  atlamaların yanı sıra voleybol, basketbol, hentbol, futbol ve tenis branşlarında temel oyun bilgileri verilir ve egzersizlerle öğrencilerin yetenekleri gözlemlenir. Dayanıklılık, kas kuvveti, esneklik, çabukluk ve sürat becerilerini arttıran çalışmalar yaptırılır

Derslerde uygulanan  oyunlarla; takım olma, liderlik, kazanma, kaybetme, sorumluluk, zamanı iyi kullanma, farklılıklara saygı duyma, katılım, paylaşmayı  öğrenmeyle ilgili temeller atılır.

İlkokul eğitimi boyunca Beden Eğitimi derslerinde hedeflenen amaçlar:

• Tüm yaşamları boyunca iyi bir birey olmalarını sağlayabilmek,
  •  Yarışmaya katılmak ve mücadele etmenin önemini benimsemek, Bireysel oyunlar ve grup oyunları oynamak, yarışmalar yoluyla kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmek.
  • Her öğrencinin ilgi duyduğu alanda spor yapmasına destek olmak,
  • Temel motor becerilerini (koşma-sekme ve sıçrama - koordinasyon – atma ve tutma- denge- asılma ve sallanma- yuvarlanma) geliştirmek,
  • Öğrencilerin zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine yardımcı olmak,
  • Akademik ve psikolojik yorgunluklarını bedensel egzersizlerle gidermek,
  • Liderlik yeteneğini geliştirme, lidere uyma ve görev sorumluluk almayı geliştirmek

Okulumuzda bütünsel öğretimin olabilmesi için disiplinler arası çalışmalara önem verilir ve her seviyede bu tür çalışmalar planlanır. Beden eğitimi dersi bu tür çalışmalara oyunlar, danslar ve törenlerle destek verir. Öğrenciler bu çalışmalarla diğer disiplinlerdeki kazanımları oyun ve etkinliklerle benimser.

Okul Takımlarımız

BASKETBOL MİNİKLER TAKIMI

Basketbol takımlarımız 2. sınıftan itibaren hazırlık takımı olup okul sonrası haftada bir gün 1 saat antrenman yapmaktadır.3.-4. Sınıflardan oluşan minikler basketbol takımımızda okul sonrası haftada bir gün 1 saat antrenman yapmaktadır.

3 ve 4. sınıflardan oluşan minikler basketbol takımımız sene içerisinde Üsküdar İlçesinin organize ettiği ilçe turnuvasına ve MEB'in düzenlediği İl müsabakalarına katılmaktadır.

MASA TENİSİ MİNİKLER TAKIMI

Masa tenisi minikler takımımız 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır. Sporcularımız okul sonrası haftada bir gün bir saat antrenman yapmaktadır. Masa tenisi takımımız Üsküdar İlçesinin organize ettiği turnuvaya katılmaktadır.

KAYAK ALP DİSİPLİNİ TAKIMI

Kayak Alp Disiplini takımımız sömestir tatili, ocak ve şubat aylarında hafta sonları düzenlenen kamplarla yarışmalara hazırlanıp İstanbul’da yapılan kara antrenmanlarıyla desteklenmektedir. MEB ‘in düzenlemiş olduğu il ve Türkiye şampiyonalarında yarışlara katılmaktadır.

VOLEYBOL MİNİK KIZLAR TAKIMI

Voleybol takımlarımız 3. ve 4. sınıflardan oluşan bir grupla okul sonrası haftada bir gün bir saat antrenman yapmaktadır. Buna ek olarak 2. sınıf öğrencilerimizden seçili bir hazırlık takımız da okul sonrası bir gün bir saat antrenman yapar.

Voleybol takımımız MEB’in düzenlemiş olduğu il müsabakalarına katılmaktadır.

YÜZME TAKIMI

Okulumuzda okuyan ve okul dışında özel olarak yüzme branşında müsabakalara katılan sporcularımızın dereceleri doğrultusunda Üsküdar ilçesinin ve MEB’in organize ettiği yarışmalara katılmalarını sağlamaktayız.

JİMNASTİK TAKIMI

Okulumuzda okuyan ve okul dışında özel olarak jimnastik branşında müsabakalara katılan sporcularımızın artistik ve ritmik jimnastik branşlarında MEB’in organize ettiği yarışmalara katılmalarını sağlamaktayız.

Spor Kulüplerimiz

Her hafta Salı günleri kulüp saatleri adı altında 1-2. sınıflarda bir ders saati ve 3-4. sınıflarda bir ders saati olarak aşağıdaki branşlarda çalışma yapmaktadırlar.

Eskrim Kulübü

Basketbol Kulübü

Futbol Kulübü

Jimnastik Kulübü

Spor takımlarımızla ilgili başarı haberlerine ulaşmak için Haber Merkezi’ni ziyaret ediniz.