Üniforma öğrencinin kimliğini gizlemez, onları bir topluluğun parçası yapar.

Kendilerini en çok göstermek istedikleri ve çevrelerindeki her tür etkiye açık oldukları bir dönemde çocuklara okulda kıyafet serbestliği sağlamak beklenmeyen sosyal ve kişisel etkiler yaratabilir. Üniforma fikrinden hiçbir öğrenci hoşlanmaz, ancak dikkatin derse odaklanabilmesi ve kampüste sosyal eşitliğin sağlanması için üniformanın ne kadar kullanışlı olduğunu aileler ve eğitimciler iyi bilir.

Üsküdar SEV’in üniformaları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci kılık-kıyafetiyle ilgili yönetmeliğine uygun, rahat, kullanışlı kumaş ve renklerden oluşur. Öğrenciler yaz ve kış için olduğu gibi beden eğitimi dersi için de ayrı üniformalar giyerler.

Üniforma Kuralları

• Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci kılık-kıyafet yönetmeliğine uyan, okul tarafından, yazlık ve kışlık olarak belirlenmiş okul üniforması giyerler.

• Kız öğrencilerde uzun saçlar arkaya doğru ve düzgün bir şekilde toplanır.

• Öğrenciler okulda küpe, bilezik, yüzük, vs. gibi takı kullanamazlar.

• Erkek öğrencilerin saçları kısa kesilmiş olmalıdır.

• Okul forması, okuldaki satış ofisinden sağlanır.

• Öğrenciler, okul formalarının üzerine isim ya da okul numaralarını yazarlar; böylece formanın kaybedilmesi durumunda bulunması kolaylaşır.

• Öğrenci Kılık-Kıyafet Kuralları'na uymayan öğrencilere uyarıda bulunulur. Uyarılar dikkate alınmadığı takdirde, okul disiplin işleyişi başlatılır.

Erkek

Kız

Okul Logolu Bordo - Lacivert Kapüşonlu Sweat-shirt

Okul Logolu Bordo- Lacivert Kapüşonlu Sweat-shirt

Lacivert Pantolon, bermuda şort

Lacivert pantolon, etek

Beyaz polo yaka t-shirt

( kısa-uzun kollu )

Beyaz polo yaka t-shirt

( kısa – uzun kollu )

Kırmızı uzun - kısa kollu t-shirt

Beden Eğitim : Lacivert – gri eşofman altı, lacivert spor şort

Beden Eğitimi: Lacivert – gri eşofman altı, lacivert spor şort

* Kıyafetlerimizde okul armasının bulunması şarttır. Beden Eğitimi derslerinde öğrenciler eşofman takım giyerler.

Üniforma teminini internet üzerinden yapabilmek için lütfen tıklayınız: http://www.rase.com.tr/