Güvenli seyahat önceliği...

30 yılı aşkın bir süredir Üsküdar Amerikan Lisesi’ne hizmet veren As-Koop firması (S.S 302 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi) Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları'na kurulduğundan bu yana 74 araç ve servis hostesiyle hizmet vermektedir.

Servis Kuralları

• Yeterli sayının tutması halinde anasınıfı öğrencileri ayrı, 1-2-3-4 .sınıflar ayrı ve 5-6-7-8. sınıflar ayrı servislerle seyahat eder.

• Ulaşımda temel hedef öğrencilerin güvenli bir şekilde seyahat etmeleridir.

• As-Koop firması acil durumlarda hizmet alabilmek amacıyla S.O.S firması ile anlaşmalıdır.

• Öğrenciler, sürücü ve hosteslerin refakatinde sigortalı olarak seyahat ederler. Ayrıca, öğrencilere As-Koop firması tarafından servis saatleri içerisinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı koltuk sigortası yaptırılmıştır.

• Servis sürücüleri ve hostesler öğrencileri yalnızca velilerine veya velileri tarafından önceden belirtilen kişilere teslim eder.

• Anasınıfı öğrencileri servis hostesleri tarafından sınıflara teslim edilir ve okul çıkışında da sınıflarından teslim alınır.

• Öğrenciler, her iki kampüste de (Beylerbeyi ve Çamlıca) okul bahçesinden alınır ve bırakılır.

• Öğrenciler, velinin ve okul idaresinin onayı olmadan farklı bir adrese teslim edilmezler.

Servislerin Özellikleri

• Araçlarımızda  Araç Takip Sistemi bulunmaktadır.

• Tüm araçlar belli bir yaş sınırında ve araç telefonludur.

• Araçlar, karayolları trafik kurallarına uygundur ve tümünün yeterlilik belgesi bulunur.

• Araçlar, Volkswagen, Mercedes ve Renault Master markalıdır.

• Her araçta elektronik otomatik kapı, sabit camlar, her öğrenci için emniyet kemeri, ilk yardım çantası, yangın söndürücü ve kar zinciri bulunur.

Sürücülerin Özellikleri

• As-Koop firması sürücü ve hostesleri her yıl düzenli olarak “güvenlik”, “çocuk ve ergen gelişim özellikleri” ve “etkili iletişim” konularında eğitim alır.

• Sürücülerin tamamı konusunda deneyimlidir.

• Sürücülerin SRC ve psikoteknik ehliyeti bulunur.

• Her sürücünün cep telefonu bulunur.

• Sürücü ve hosteslerin hiçbir adli sicili yoktur.