“Çocuk doldurulacak bir vazo değil, yakılacak bir ateştir.”

Rabelais

1997 yılında, çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, ruhsal, kültürel ve akademik gelişimleri için ideal eğitim ortamları hazırlamak hedefiyle yola çıktık. Eğitime anasınıfı ve birinci sınıf düzeyinde seksen dört öğrenciyle başlayan Özel Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Üsküdar Amerikan Lisesi Kampüsü'ne taşındı.

2010-2011 eğitim-öğretim yılından bu yana ise eğitim üç ayrı kampusta devam ediyor: Anasınıfları Üsküdar Amerikan Lisesi Kampüsü'nde, 1., 2., 3. ve 4. sınıflar Beylerbeyi Kampüsü'nde, 5., 6., 7. ve 8. sınıflar ise, okulun Çamlıca’daki yeni binasında eğitim alıyor. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında İstanbul Çekmeköy’de açılan Özel SEV Lisesi’nin (SEV Amerikan Koleji) hazırlık sınıfına; 5, 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması 75 ve üzeri olan Üsküdar SEV Ortaokulu mezunları puan sıralamasına göre doğrudan kayıt yaptırabilmektedir. SEV Amerikan Koleji ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Fiziksel olarak ayrı yerlerde faaliyet gösterseler de tüm birimler eğitim felsefemiz ve yönetim anlayışımız altında bütünlük arz ediyor. Bu kadar farklı enstrüman ve sesten oluşan bir orkestrayı yönetmenin zorluğuna gelince; mutlu, sağlıklı, başarılı çocukların cıvıltısı her çabaya değer.